lørdag 30. april 2011

Liten diva sminker seg til...

 ..generalprøven på dansingen. Det er *House' og *Hip Hop* som står på programmet for hennes del...

 Synes hun er selvstendig og god med sminkingen..(O:

 
 Men. Så har hun jo noen timers øving foran speilet da...Tuddeluuuuuu

 Ohh yeah..Hva synes du?, spurte hun...


Nydelig!!  Blid og flott jente..(O:

I går feiret vi bryllupet, selvsagt. Vi var 12 prinsesser som feiret, med fine kjoler, kroner, flott mat, på flott pyntet bord.
Vi hadde det kjempemoro. Mye latter, mye prat og litt bryllup. Men pynten, humoren og feiringen, var det ingenting i veien med (O:
Tok jo selvsagt mange bilder..legger ved bildet av bordet.


søndag 17. april 2011

Påskehare-boller..

ble det i dag....Barn og barnebarn kom på terasse- grilling. En kjempekoselig start på påsken.

 Morsomme, ferske og gode påskehare-boller..

Noen hadde sløyfe!! (O:

 Og alle hadde *tenner* (O:

 Det er mannen min som står for grillingen..

Grillmat med salat som vår lille diva hadde skåret opp...Potetbåter stekt i ovnen med salt, pepper og timian, smaker nydelig ved siden av, pluss, pluss, pluss (O:

Tusen takk for koselig besøk i dag.

tirsdag 12. april 2011

Supersunne knekkebrød...

 3,5 dl grovt rugmel. 3,5 dl havregryn (lettkokte) 1,5 dl sesamfrø. 2 dl solsikkekjerner. 1/2 dl linfrø. 1 dl kruskakli. 1 ts salt. 7 dl vann. 1 grønnsaks/kjøttbuljong (løses opp i varmt vann)

 *Alt blandes og..

 smøres ut på bakepapir på 2 brett. Stekes på 190*C (varmluft), først i 10 min...Ta brettene ut og del opp i passelige ruter. Stekes videre i 30 min. *Tørkes i ovnen på 50 grader med døren på gløtt i 30-60 min. For å få ut fuktigheten.


 Avkjøles på rist en god stund. Over natten gjerne. Under et rent oppvaskhåndkle!

Legges i tett boks. ( jeg har jule-kakeboksen min) (O:


Smaker kjempegodt, med og uten pålegg (O:

mandag 11. april 2011

Siste skudd på stammen........

 En av mine nevøer stakk  innom i ettermiddag med sin lille sønn! En herlig liten gutt på 4,5 mnd. (O: (O: (O:

*En baby er en sånn flott måte å starte et menneske på.*


 *Det beste du kan gi dine barn, nest etter gode vaner, er gode minner.*

*Det er bare  et vakkert barn i verden, og hver eneste mor har det.*

lørdag 9. april 2011

Gode venninner på besøk...

..i går kveld. Etter en vellykket middag, ble det dessert. Jeg serverte Panna Cotta, og det ble også godt mottatt (O: Mine venninner skryter veldig av maten (og det synes jeg er kjempe- koselig), men de mener at jeg gir tulipanene for mye vann, og at de skal skjæres rett av, ikke skråskjæres!! (O: Så det lærte jeg i går (O: Så det at tulipanene mine fortsatt er flotte etter 6 dager, var bare flaks!!! (O: Herlige dere (O:
Vi, kvinnene på randen, hadde en kjempetrivelig kveld. Det ble koselig prat, latter og vin...
Tusen takk for en herlig kveld. Jeg er veldig glad i dere (O: Og så er jeg heldig, som har dere!!



PANNA COTTA
4 dl kremfløte
2 dl lettmelk
1 dl sukker
1 vaniljestang, deles på langs og skrap ut frøene.
4 plater gelatin
*Bland sammen sukker, fløte og melk og varm langsomt opp til kokepunktet på
middels varme sammen med vaniljefrøene.
*Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5-10 minutter.
*Klem vannet ut av gelatinen og rør dem inn med fløte/melke-blandingen.
*Hell det over i passende glass og la det stå i kjøleskap til det stivner. ca 2 timer.

GELÈ
Kok opp saft. Beregn 1 plate gelatin pr dl væske. Til denne oppskriften brukte jeg 5 dl.
*Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5-10 min.
*Kok opp saften, klem vannet ut av gelatinen og bland sammen.
*La geleèn stå i romtemperatur en times tid, slik at den ikke er varm når den helles
over panna-cotta blandingen!

Denne oppskriften er til 4-5 personer. Kan lages dagen før servering.

Værsågod! Nyyyyyyyyyt!!!

søndag 3. april 2011

DUGNAD...

Silje fikk hjelp av husets menn, pluss husets yngste diva (O: (O: til flytting, mens barnebarngutt på 5, og jeg lagde SUPPE og HJERTE-RUNDSTYKKER...


 For meg er det viktig at maten ser bra ut og at den smaker godt, ikke at det tar åtte timer ved grytene.
Denne suppen er rask å lage. Jeg brukte nakke- koteletter i dag. Bena skjæres fra kjøttet og brunes  i gryta.


I mens skjærer jeg kjøttet i terninger og freser sammen med kotelettbena til de får litt farge. Hell på vann slik at det dekker kjøttet og la det koke i 1,5 time.


*Hvor mange vakre tanker kan det ikke komme av et måltid*




 Etter at kjøttet har kokt seg mørt, og kotelett- bena er fjernet fra gryta, tilsettes de grønnsakene du selv liker,( gulrøtter, poteter, selleri, sellerirot, purre, kål og løk, brukte jeg i dag) og etterfyll med vann til grønnsakene er dekket. Buljongterninger slippes oppi, eller krydre med det du liker. Kokes i ca 30 minutter.
Purren tømmes i gryta til slutt, og kokes ca 7 minutter.

 Grove eller fine rundstykker serveres ved siden av. Vi lagde grove rundstykker som ble til koselig hjerter.


*Man kan ikke drive god politikk med et dårlig kjøkken*

VOILÀ

lørdag 2. april 2011

Lørdagskveld med hjemmelagde...

..karbonader,  og ertepurè, smakte veldig godt! Det var min nydelig pike på 11 år som stod for ertepureèn.

 Ertepurè:
Kok opp vann og buljong.
Tøm oppi ca 300 gr selskapserter.
Kokes opp.
Sil av vannet og tilsett litt fløte og smør.
Bruk stavmikser og lag purè.
Salt og hvitt pepper.

Karbonader:

800 gr karbonadedeig
1 dl fløte
1/2 ss potetmel
1 egg
salt og pepper
Paprikakrydder. Bruk fantasien.

 Pisk egget inn i fløten
og tilsett potetmel. Tøm væsken over kjøttet og elt raskt sammen.
Salte og pepre og tilsett annet krydder du har.
La farsen hvile i 30 minutter.
Stekes i smør eller olje.
Jeg foretrekker smør, for oljen
gjør at karbonadene setter seg fast i stekepannen.

 Stek løk i ringer og sopp.

*Bordet er det eneste sted  hvor man aldri   kjeder seg den første timen.*

*Når maten er spist, er måltidet gjort, enten det er lite eller stort.*

I går kveld ble det servert hjemmelaget pizza. Jeg spurte Kristoffers kjæreste, mens vi spiste, hva hun likte aller best å spise. Hun svarte at *Jeg er egentlig ganske kresen på mat!* Jeg sa at jeg ikke hadde inntrykk av det!* Hun ga da ei veldig god attest, for hun svarte at: *Men dere lager alltid god mat!*
 
Nå er det TV- og slappe-av lørdag. Etter høytlesning for en barnebarngutt, og  husets godjente . (O: ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 Rock'n roll godtfolk...(O:
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥