tirsdag 12. april 2011

Supersunne knekkebrød...

 3,5 dl grovt rugmel. 3,5 dl havregryn (lettkokte) 1,5 dl sesamfrø. 2 dl solsikkekjerner. 1/2 dl linfrø. 1 dl kruskakli. 1 ts salt. 7 dl vann. 1 grønnsaks/kjøttbuljong (løses opp i varmt vann)

 *Alt blandes og..

 smøres ut på bakepapir på 2 brett. Stekes på 190*C (varmluft), først i 10 min...Ta brettene ut og del opp i passelige ruter. Stekes videre i 30 min. *Tørkes i ovnen på 50 grader med døren på gløtt i 30-60 min. For å få ut fuktigheten.


 Avkjøles på rist en god stund. Over natten gjerne. Under et rent oppvaskhåndkle!

Legges i tett boks. ( jeg har jule-kakeboksen min) (O:


Smaker kjempegodt, med og uten pålegg (O:

4 kommentarer:

Linda sa...

Disse er kjempegode!
Lager de titt og ofte:)
Men har ikke prøvd med buljong i, takk for tipset!

Jorunns hage og hobby sa...

Det ser så fristende ut med nystekte knekkebrød.
Det har jeg aldri laget.
For tiden går det i Ingers superrug.
Tror jeg vil prøve meg på de grove knekkebrødene.
***
Nå er begge rommene ferdig oppusset!
Klem fra Jorunn

Anne sa...

Heisann!
Takk for dine alltid så herlige ord hos meg!
Har lenge ønska meg oppskriften på knekkebrød..og så kom DU med den!!
Takk,den skal prøves!
Men tror jeg venter på en dag med litt dårlig vær.
Nå nytes mest mulig av tiden utendørs i hagen.
Våren er deilig!
Klemmer Anne))

Silje sa...

kjeeempegode, mamma. sånne skal jeg også lage! mmm. :)

endelig får jeg lest blogger igjen! og blogget!