søndag 10. mai 2009

Litt Egypt....


Vi tar turen til Mosesfjellet for andre gang på 4 år. Turen starter med en busstur på 3 timer. Da starer vandringen til fots,( eller på kamel for den som vil), 7 km i sand og stein. Etter 7 km tar vi fatt på 750 trappetrinn opp på toppen for å se soloppgangen. Den opplevelsen er noe helt for seg selv. Denne turen er ikke for amatører, men anbefales på det sterkeste. Rebekka er jo ei fjellgeit, og tok turen sammen med oss før hun fylte 6. Hun høstet mye anerkjennelse for styrke og mot den gangen. Det gjorde hun nå også.


Vi satt ca 20 minutter og ventet på soloppgangen sammen med mange hundre andre. Noen nonnelignende kvinner sang. Forrige gang var det et japansk sangkor som sang sola fram. Det er en ganske spesiell stemning der oppe. En kan føle stillheten som ligger over hele Sinaiørkenen. Etterhvert tar vi turen ned igjen, og den er barsk i seg selv. Vi er ganske slitne etter å ha gått i ulendt terreng i ca 8 timer, med noen få pauser. Men i sum, en flott opplevelse. I følge Bibelen, var der her Moses mottok de 10 bud fra Gud. Mosesfjellet er 2 285 m høyt.


Og der som ingen skulle tru at nokon kunne bu...


Den brennende busk i St. Katarinaklosteret. I følge Bibelen var det her Gud viste seg for Moses, og ba han gå tilbake å tjene sitt folk. Under busken, inne i veggen, var det stukket mange lapper. Det viste seg å være folk som skrev sine ønsker på lappen og stakk dem inn i steinsprekkene, med håp om å få ønskene oppfylt....Ras Muhamad


Vi kjøpte også en snorkle-tur til ras Mohamad. Vi liker å snorkle i Rødehavet. Det er mange fine fisker å se. Veldig spennende å møte på ei skilpadde. Vannet er krystallklart og behagelig å svømme i. Båten ankret endelig opp, slik at vi kunne snorkle i fred og ro. Ingen bølger, bare herlighet og ro. Men..Før vi kom hit, måtte vi vente på eks antall dykkere som skulle dykke. Båten slapp dykkerne av i puljer og cruiset rundt og rundt og bort og vekk. Bølgene var så høye, og mange, at vi som ventet i båten ble grønnere og grønnere i fjeset. Egypterne snakker og så høyt og fort at vi som ikke forstår et ord av hva de sier, ikke helt skjønner om det er liv om å gjøre, eller om alt er som vanlig...Jeg for min del, slappet av da de lo. Tenkte at da er det nok helt vanlig med bølger store som fjell, og at båten slang rundt som et hasselnøttskall der ute.

Da vi forstod at båten skulle ligge i ro, at vi var på et sted hvor bølger ikke fantes, ble det bare moro. Rebekka storkoste seg i vannet, og var mer enn imponert over alt som fantes av liv under vannflaten. Ras Muhamd er ikke bare et korallrev, men e fantastisk nasjonalpark. Under havoverflaten er det et eventyr av farger, koraller og et mylder av fisk og dyreliv.


Kairo

Det egyptiske museet i front. Det er ikke lov å fotografere der inne, så alle måtte gi kameraene i guidens varetekt, mens vi tittet på skattene som faraoene lot verden arve. Mest kjent er kanskje farao Tutankhamons maske i rent gull, som veier ikke mindre enn 11 kg.Rebekka kysser sfinksen som vokter pyramidene i Giza.
Vi var ikke inne i pyramidene, men gikk et stykke opp på dem.


Pippi Langstrømpe (O:

Rebekka ville så gjerne ri på kamel. Hun syntes det var kjempeskummelt da den reiste seg, men hun ble raskt trygg. Hun storkoste seg i 35 grader, på kamelryggen..

Vi var også på papyrus fabrikk, gull fabrikk, moske, spiste middag i en båt som lå på Nilen, men har bare lagt ut et lite knippe bilder.

Turene vi valgte var fantastiske. Vi lærte mye, fordi guiden vår var helt rå på kunnskap. Han tok seg veldig godt av oss, og var god til å fortelle.

Bussturen fra Sharm-El-Sheik til Kairo tok ca 6 timer. Det er greit nok, hvis en ikke trenger søvn og har en rygg av stål..Buss -sjåførene kjører og så fort, at jeg bare håpet at denne sjåføren hadde kone og barn som han elsket, og ville hjem til denne dagen også..

Og alle kattene !! Det finnes tusenvis av dem. Akkurat som i Tyrkia og Tunisia. Felles for disse kattene er at det ikke ser ut til at noen eier dem eller tar ansvar for dem. De er tynne og veldig skitne. Veldig mange av dem lider fordi de er syke.


Sharm-El-Sheik og Sonesta Beach, er et helt fantastisk sted. Bassengene teller vel 8 inne på området, i tillegg er ei flott strand. Hotellet er fint, maten er variert og fin. Servisen er topp. Rommene er rene og pene. Ingenting mangler. Området er grønt og frodig. Animasjonsteamet er her som andre steder, en gjeng med sprudlende og energiske ungdommer. De aktiviserer oss alle med alskens. Aerobik på land og i vann. Ulike leker og spill, i vann og på land.Barna har også her sin kids club. Rebekka blir alltid kjent med mange andre barn og er med og synger og danser fine danser for oss om kvelden på scenen. Sangene synges på spansk og italiensk i dette landet (O:

Animasjonsteamet har også sitt eget show for oss hver kveld. De er utrolig kreative, og er kjempegode til å danse. Vi blir tatt veldig godt vare på i Sharm. Vi ble også denne gangen kjent med koselige mennesker. Det var en flott gjeng som reiste på tur til Kairo. Så nå skal jeg sende bilder til Rønnaug og Oddbjørn, som vi hadde det så koselig sammen med.3 kommentarer:

Jorunns hverdag og meddelelser sa...

Jeg er skikkelig imponert av hva dere har opplevd!
Jeg ble rørt av din fantastiske beskrivelse av sted og følelser .
Det å få oppleve og være på steder der Jesus har vandret er et av livets sterkeste øyeblikk.
***
Det må ha vært spesielt å se og ta på Pyramydene.
Spennende dykkeopplevelser ;Dere er tøffe! Rebekka har storkost seg; ser jeg:)
Etter en deilig tur i Egypt med fantastiske opplevelser, sol og varme ,samt badeliv -kommer dere hjem til en vakker blomstring og alle gleder med det.
Gleder meg til å høre mer og se flere bilder fra turen.
klem fra Jorunn

Anonym sa...

Fiiine bilder, som jeg trodde, så har dere som alltid hatt det supert på tur.
Dere er vel gullbrune og opplagte som seg hør og bør. :o)))

Vi sees til helgen.

Stor klem fra oss på Kjelsås

Anonym sa...

Høres ut som dere har hatt det helt toppers. Må jo si at jeg får lyst til å dra til Sharm el Sheik igjen da...... Jaja, får bli en annen gang det:) Hvertfall godt å høre at dere har hatt det bra.
Klem fra henne litt lengre oppe i gata:)