lørdag 3. oktober 2009

Jentetur til Praha...

*Nancy og Lisbeth er klare for tur* (O: Min gode venninne Kari og jeg har første rast på Gardermoen. Det var så rart. Et glass rødvin før klokka 10 på morningen (O: Men det smakte godt da også (O:

*Charter-Hilde* er klar for en starter (O:

Mine to gode venninner titter i menyen og blir enige om å bestille and og purke-nakke (O: Kari syntes anda var tørr og at brødpudding ikke kan hamle opp med poteter, men purkenakken var visst ok. (O:


Jeg var opptatt med å lære meg ordene *takk* og *god dag* på tjekkisk (O: Kari sin nyinnkjøpte parlør var en venn i nøden (O: Ellers bestilte jeg kyllingfilet med innbakte hemmeligheter og gratinerte poteter. Smakte forøvrig helt nydelig. Maten var veldig god, bortsett fra denne anda da, og er veldig billig. Du spiser deg god og mett og får vin nok for rundt hundrelappen i Praha. Poteter og eller ris, må en bestille utenom menyen, men det koster ikke noe spesielt av den grunn.


En kveld stakk vi innom ei av mange ølstuer for å sjekke stemningen. Vi ville bare ha en liten rett til drikket og Heidi valgte pannekake med is (O: Et koselig sted med trekkspillmusikk og koselige servitører. Pannekaka var visst så seig at vi egentlig burde hatt med oss sag (O: Da vi så kokken, måtte vi le litt. Han var sikkert god til å trykke på mikrobølgeovn-knappen, og greit var nok det (O:

Og på bordet var det pene servietter og pene blomster (O: i plast.....

Tenk at en maler rakk å male et pent bilde av oss tre jentene på tur (O: Vi så det selv, i vinduet i et av mange gallerier, på spaserturen vår opp til Prahaborgen.

Ved Prahaborgen nyter vi en lokal øl. Gambrinus. Smakte godt, selv om ikke jeg er noen tilhenger av øl. Måtte bare smake, og i solens varme og godt selskap, smakte den godt, faktisk,.


Vi spiste på forskjellige restauranter hver dag. For det meste ute. Her er vi på en koselig restaurant i gamlebyen. Husker ikke hva vi spiste, men godt var det (O:

Her nyter vi god vin under Karlsbroa. Vi hadde det morsomt hele tida. Mye latter og en god porsjon alvor.


Tusen takk for kanon-tur, dere to. Nå har vi begynt å spare til nye tur neste år. Æ glær mæ......


5 kommentarer:

Kari sa...

Tusen takk for en kjempetur, jenter! Vi hadde det helt toppers og er mektig imponert over hva Praha hadde å tilby!

Klem fra Kari :)

Anonym sa...

Ser ut som dere har hahtt det veldig hyggelig på tur, ja! :o))) Og ikke minst artig.. kunne jo vært moro å væree flue på veggen titt og ofte med dere damer samme hahaha..
Måtte le av de fine serviettene og flotte blomstene på det ene spisestedet. hehe

Klem
Kaja

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Ser ut som om dere hadde det fint, ja, og jeg må få takke for laaangt kort, med fin tegning av fruen selv!!! :-) Takk for brev også - det kommer svar - men du får være litt tålmodig da! Klem Cathrine

Anonym sa...

Ser ut som dere har hatt en toppers tur. Og det flotte maleriet som ble malt av dere da, håper dere fikk det med hjem:)
Praha er en kjempefin by.
Klem fra
Øvre Hønengaten

Silje sa...

Ser ut som dere hadde en flott tur, og at dere koste dere masse!
måtte le av "de nydelige serviettene". en diger tørkerull. stilig. haha. ;-)