torsdag 4. februar 2010

Solveig Wikdal Busund...Fange nr.III 18131

Den Lange Veien. Dette er en sann historie, en oppvekstroman om Solveig Busunds liv og hennes reise i tid og rom. Fra Celebes til Ringerike, fra barn til voksen, fra skoleelev-hvorav 2 år i japansk konsentrasjonsleir-til sangerinne og sangpedagog.

Denne boka kjøpte jeg i julegave til mor. Tror det var julen 2006. Jeg har kjent til personen, Solveig Wikdal Busund, men visste ikke mye om hennes oppvekst og liv. Hun har i denne boken gitt meg så mye om seg selv. Solveig var en flott kvinne, både i interiøret og eksteriøret. Hun hadde Kenneth i musikk på skolen, og også Kaja og Silje. Begge jentene var også med i hennes kor, som dengang het Ringerike Pikekor. (Nå, Ringerike Barnekor.) Silje hadde sangundervisning på kulturskolen, og et fint opptak har jeg, hvor Silje som 8 åring synger, *Kveldssang for Laffen*, akkompagnert av Solveig Wikdal Busund.

Jeg visste at Solveig jobbet med ei bok om sitt liv. Det triste var at rett før boka skulle utgis, ble Solveig Wikdal Busund påkjørt og drept i lyskrysset ved broa.
Boka ble utgitt, tror det var i 2006.
Dette er ei spennende og positiv historie. Positiv fordi Solveig, som på tross av kraftig motgang i oppvekst og unge år, greide å utvikle seg til et skapende og ressurssterkt menneske. Hennes fag var musikk. En kvinne som gjennom personlig vekst og utdannelse til sangpedagog, spredde musikk og glede rundt seg i nesten hele sitt voksne liv.
Boka anbefales.

Silje helt foran ytterst til høyre. Baksiden av boka...

4 kommentarer:

Silje sa...

ser virkelig frem til å få lest denne boka. blir spennende å få vite mer om hennes liv.

Jorunns hverdag og meddelelser sa...

Husker du fortalte om Solveig Wikdal Busund. Jeg mener jeg så en dokumentar på tv om henne en gang. Jeg vil også skaffe meg boka.
Skjønner at hun betydde mye for deg og dine.
Klem fra Jorunn

Lykkelig som liten.. sa...

Hei hei :)
Så koselig at du tittet innom og koste deg med bloggen min :)

Nydelig blogg du også har:)
Masse flotte bilder:)

Ha en nydelig kveld:)
Klem Tina

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei jentutten!
Så trist at hun ikke fikk oppleve at boken ble gitt ut da, men nå lever historien hennes videre i mange sinn, og hun vil aldri bli glemt! Og alle dere som kjente henne, får se en ny side av henne!

Jeg har også en bokomtale hos meg nå, men muligens har du lest den?

Ha ne fin uke!

Klem Cathrine :-)