lørdag 9. april 2011

Gode venninner på besøk...

..i går kveld. Etter en vellykket middag, ble det dessert. Jeg serverte Panna Cotta, og det ble også godt mottatt (O: Mine venninner skryter veldig av maten (og det synes jeg er kjempe- koselig), men de mener at jeg gir tulipanene for mye vann, og at de skal skjæres rett av, ikke skråskjæres!! (O: Så det lærte jeg i går (O: Så det at tulipanene mine fortsatt er flotte etter 6 dager, var bare flaks!!! (O: Herlige dere (O:
Vi, kvinnene på randen, hadde en kjempetrivelig kveld. Det ble koselig prat, latter og vin...
Tusen takk for en herlig kveld. Jeg er veldig glad i dere (O: Og så er jeg heldig, som har dere!!



PANNA COTTA
4 dl kremfløte
2 dl lettmelk
1 dl sukker
1 vaniljestang, deles på langs og skrap ut frøene.
4 plater gelatin
*Bland sammen sukker, fløte og melk og varm langsomt opp til kokepunktet på
middels varme sammen med vaniljefrøene.
*Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5-10 minutter.
*Klem vannet ut av gelatinen og rør dem inn med fløte/melke-blandingen.
*Hell det over i passende glass og la det stå i kjøleskap til det stivner. ca 2 timer.

GELÈ
Kok opp saft. Beregn 1 plate gelatin pr dl væske. Til denne oppskriften brukte jeg 5 dl.
*Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5-10 min.
*Kok opp saften, klem vannet ut av gelatinen og bland sammen.
*La geleèn stå i romtemperatur en times tid, slik at den ikke er varm når den helles
over panna-cotta blandingen!

Denne oppskriften er til 4-5 personer. Kan lages dagen før servering.

Værsågod! Nyyyyyyyyyt!!!

5 kommentarer:

Hage foto og natur sa...

Det ser så fristende ut med PANNA COTTA med friske jordbær!
Tenker det ble en munter og koselig kveld sammen med dine gode venninner!
Tror jeg får lage en fest snart her også!
klem fra Jorunn

Kjell sa...

Wow... Du er flink, Mai Liss... Ser jo helt fantastisk ut, og ser vanvittig godt ut.


Tror jeg må slutte å lese bloggen din, for jeg får alltid vann i munnen av det. :)

Bestemor Drillo sa...

Jeg blir sulten av å se på bloggen din ! Panna Cotta er jo så nydelig!
Ha en fortsatt fin våruke!
Klem fra bestemor!

Silje sa...

åj den desserten så jo helt fantastisk ut! jeg tror jeg bestiller en sånn. :)

skjønner godt at du får skryt for maten. du lager alltid nydelig mat! :)

Anonym sa...

Du er heldig som berikes med gode venninner, og de er heldig som berikes med ditt vennskap, og du er en racer på kjøkkenet.. Ser himmelsk ut :o)))

Stor klem fra Kaja og gutta boys :D