lørdag 2. april 2011

Lørdagskveld med hjemmelagde...

..karbonader,  og ertepurè, smakte veldig godt! Det var min nydelig pike på 11 år som stod for ertepureèn.

 Ertepurè:
Kok opp vann og buljong.
Tøm oppi ca 300 gr selskapserter.
Kokes opp.
Sil av vannet og tilsett litt fløte og smør.
Bruk stavmikser og lag purè.
Salt og hvitt pepper.

Karbonader:

800 gr karbonadedeig
1 dl fløte
1/2 ss potetmel
1 egg
salt og pepper
Paprikakrydder. Bruk fantasien.

 Pisk egget inn i fløten
og tilsett potetmel. Tøm væsken over kjøttet og elt raskt sammen.
Salte og pepre og tilsett annet krydder du har.
La farsen hvile i 30 minutter.
Stekes i smør eller olje.
Jeg foretrekker smør, for oljen
gjør at karbonadene setter seg fast i stekepannen.

 Stek løk i ringer og sopp.

*Bordet er det eneste sted  hvor man aldri   kjeder seg den første timen.*

*Når maten er spist, er måltidet gjort, enten det er lite eller stort.*

I går kveld ble det servert hjemmelaget pizza. Jeg spurte Kristoffers kjæreste, mens vi spiste, hva hun likte aller best å spise. Hun svarte at *Jeg er egentlig ganske kresen på mat!* Jeg sa at jeg ikke hadde inntrykk av det!* Hun ga da ei veldig god attest, for hun svarte at: *Men dere lager alltid god mat!*
 
Nå er det TV- og slappe-av lørdag. Etter høytlesning for en barnebarngutt, og  husets godjente . (O: ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 Rock'n roll godtfolk...(O:
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

1 kommentar:

Hage foto og natur sa...

Enda en ny kokk hos dere!
Ertepure er så frisk og smaker så godt til karbonader.
Ser for meg Rebekka som storkoser seg blandt gode råvarer, stekepanne og kjøkkenredskap!
Det ser så fristende ut!:)
***
Tv-stua ble; etter planen på onsdag.
Nå er hobby/gjesterommet tømt, og taket har fått to strøk med maling.
Ha en fin Søndag!
klem fra Jorunn