lørdag 11. april 2009

Påskebesøk..

..fikk vi heldigvis (O: Påskelunsj med gule rundstykker og forskjellig pålegg falt veldig i smak(O:
Rundstykker med safran og valmuefrø. Jeg brukte vanlig varmhevet gjærdeig med spelt og havregryn....


Til varmmaten senere, serverte jeg nystekt brød med bacon og cheddar. Egentlig unødvendig til hovedretten, men smaker bare kanongodt (O:
Et veldig hyggelig besøk i kveld.
Og tusen takk ungene minefor veldig fin gave, med et veldig hyggelig kort ved siden av.
 Dere er bare så herlige alle sammen.(O: Jeg er sååå glad i dere (O:
Oppskrift på brød med bacon og cheddar:
25 g gjær
1,5 dl kefir melk eller biola naturell
1,5dl vann
1/2 ts salt
450 g hvetemel
Bland det tørre i en bakebolle.
Rør gjæren ut i lunkent vann
Tilsett kefir eller biola,
Elt sammen og etterhev under plast.



150g bacon stekes og legges tilside på litt kjøkkenpapir.
175 cheddar i terninger

Deigen deles i to. Fyll ost i den ene og bacon i den andre.
Trill to pølser som flettes eller tvinnes i hverandre.

Etterheves.
Pensle med melk.
Stekes på nederst rille på 200 grader i ca 40 min.

Smaker fantastisk...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei
Tusen takk for en kjempe hyggelig påskeaften. Maten var kjempe god, men brødet va bare best! :o)
Gjestfrihet til tusen som ALLTID.

Vi sees snart igjen, men da er det vel deres tur til å komme hit på svin og Eriks supre blåmugg-ost saus ;o)

Ha en fortsatt god påske.

Hilsen fra HELE gjengen på Kjelsås som per dags dato er på hele 8 stk hehehe.. klem klem

Anonym sa...

Åj, du overrasker stadig med noe nytt og spennende! :) Brødet ser veldig godt ut! Tenker dere hadde en trivelig dag, med mye skravling og god mat.

Vi sees i morgen. Vi gleder oss! :)

Jorunns hverdag og meddelelser sa...

Hei!
Dette så godt ut!!!
Jeg vet at du kan lage mat:D)
Det er så koselig og samles rundt bordet til hyggeprat med god mat.
Fin musikk du har på bloggen.
Nå er det vår, tulipanene bak huset er ca 5cm høye *glad*
ha en fin uke!
klem fra Jorunn:)))))